EC Clean prothesereiniger

EC-Clean prothesereiniger

EC-Clean prothesereiniger met mentholsmaak is bij Dentallas Tandtechniek te verkrijgen.
Dit unieke schoonmaakmiddel voor gebitsprotheses is ontwikkeld vanuit de Tandheelkundige sector speciaal voor alle materialen die gebruikt worden bij de vervaardiging van uitneembare voorzieningen.
EC-Clean prothesereiniger is ontwikkeld ter voorkoming van tandsteen, koffie- en theevlekken en o.a. verkleuring door wijn of nicotine én slijtage in het algemeen.
EC-Clean is voor het dagelijks, grondig en uitwendig reinigen van kunstgebitten, klikgebitten,
(nacht)beugels, hockeybitjes en of frameprothesen en het laat geen krassen achter zoals bij tandpasta of bruistabletten. Door de unieke samenstelling is het veilig te gebruiken.

Een gebitsprothese krijgen, betekent niet dat u nooit meer iets aan mondverzorging hoeft te doen. Uw kunstgebit moet iedere dag een aantal keer gereinigd worden. Daarnaast moet ook uw mond schoongehouden worden. Graag leggen wij uit waarom een kunstgebit schoongemaakt moet worden en hoe u dit op een goede en professionele manier kan doen.
Voor meer informatie mag u altijd vrijblijvend langskomen. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Uw gebitsprothese wordt de hele dag blootgesteld aan voedsel, speeksel, frisdrank, koffie, thee, wijn of nicotine. Daarnaast kan het zo zijn dat u misschien ook wel kleefpasta of kleefpoeder gebruikt om uw gebitsprothese te fixeren.

Het mondklimaat is warm en vochtig, de ideale plek voor bacteriën om zich snel te vermenigvuldigen. Wanneer u uw mond en gebitsprothese niet goed schoonhoudt, veroorzaken bacteriën en voedselresten het volgende:

– Nare geurtjes waardoor een slechte adem ontstaat.

– Bij gebrekkige hygiëne kunt u last krijgen van ontstoken tandvlees of blaartjes in uw mond.

– Er kan plakvorming ontstaan waardoor de gebitsprothese kleverig gaat aanvoelen.

– Plakvorming op gedeeltelijke gebitsprotheses kan eigen tanden en kiezen aantasten. De kans op gaatjes (cariës) wordt hierdoor groter omdat het glazuur aangetast wordt.

– Bacterievorming en tandplak op het kunstgebit of eigen dentitie kan zorgen voor hart- en vaatziekten, aderverkalking of zelfs kanker.

Het goed reinigen van uw kunstgebit voorkomt slijtage aan het oppervlak van tanden en kiezen. Tevens is het van groot belang om uw kunstgebit goed te reinigen voor uw eigen gezondheid.

Een kunstgebit of klikgebit is vervaardigd van hoogwaardige materialen. Hoewel uw gebitsprothese hard aanvoelt, kan deze toch beschadigen. Reinigen dient dus op een goede manier te gebeuren. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, schuursponsen of andere schrobmiddelen. Deze laten krasjes achter in het oppervlak waar bacteriën en vuil zich gemakkelijk kunnen nestelen. Tandpasta en bruistabletten veroorzaken eveneens krassen in het oppervlak van uw gebitsprothese.

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Wij openen binnenkort onze tandartsenpraktijk! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl