Frame prothese

Frame prothese

Dentallas Tandtechniek is van origine een specialistisch framelaboratorium. Een frame prothese is een uitneembare voorziening voor het vervangen van een gedeelte van uw tanden en/of kiezen en wordt individueel vervaardigd van een metaallegering. Op dit metaal wordt een kunsthars aangebracht in de kleur van het tandvlees, waar vervolgens de te vervangen tanden en kiezen in worden vastgezet. Een van onze specialisten beoordeelt voor iedere individuele patiënt hoe het ontwerp van het metaal eruit gaat zien.  Afhankelijk van het gemaakte ontwerp komen er haakjes om uw eigen tanden en kiezen om de metalen frame prothese te verankeren. In sommige gevallen zijn deze haakjes zichtbaar. In een enkel geval wordt in combinatie met een kroon, brug of implantaat het metalen frame vastgezet met een slotje, welke niet zichtbaar is. Het voordeel hiervan is dat er in het frontale gedeelte van uw gebit geen haakjes zichtbaar zijn die verbonden zitten aan een frame prothese.

Waar wij voor staan:

  • Een goede pasvorm
  • Een optimaal kauwvermogen
  • Esthetisch fraai
  • Kwalitatief hoogwaardige materialen

Stappenplan

Stap 1: Eerste afdruk

De eerste stap voor het maken van een frameprothese is het nemen van de eerste afdruk. Dit wordt ook wel happen genoemd. Wanneer deze afdruk genomen is, wordt deze uitgegoten in gips. Hierna wordt op dit gipsmodel een op maat gemaakte afdruklepel vervaardigd.

Stap 2: Individuele afdruklepel

Met de individueel op maat gemaakte afdruklepel wordt een precisie afdruk gemaakt van de kaak en resterende tanden en kiezen. Het gipsmodel dat hieruit voortkomt, maakt inzichtelijk waar de uiterste begrenzingen van de kaak en resterende tanden en kiezen lopen, zodat een optimale pasvorm voor het te maken frame mogelijk wordt. Op het verkregen gipsmodel wordt de zogenaamde beetplaat met een waswal gemaakt.

Stap 3: Beetplaat met wasmal

Voor een goed functionerende frameprothese is het van belang dat de manier van dichtbijten zorgvuldig bepaald wordt. Dit wordt gedaan met behulp van de beetplaat met waswal. Tevens wordt in deze zitting, natuurlijk in samenspraak met u, de vorm en kleur van uw nieuwe tanden en kiezen gekozen. Vanaf dit moment kunnen de tandtechnici van Dentallas Tandtechniek zorgvuldig bezig gaan met het designen, modelleren en uitwerken van de metalen constructie.

Stap 4: Het passen

Het passen van uw nieuwe frameprothese, is een belangrijke stap voor een goed functionerend eindresultaat. Bij deze zitting vragen wij u altijd om een naaste mee te nemen, zodat het frame door meerdere mensen beoordeeld kan worden. Bij wederzijds goedvinden, wordt het was op het frame omgezet naar harde kunststof.

Stap 5: Handmatig afwerken en polijsten

Wanneer de frameprothese is omgezet van was naar kunststof, wordt met veel zorgvuldigheid en aandacht uw nieuwe frame handmatig afgewerkt en gepolijst. Hier wordt nogmaals gecontroleerd op pasvorm en esthetiek. Alvorens de frameprothese geplaatst wordt, kijken wij nog eenmaal alle punten van aandacht na, middels een intern controlesysteem.

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Onze tandartsenpraktijk is geopend! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl