Patiënt

diensten

De Klinisch Prothese Technicus

De KPT-er  is een erkende behandelaar die in samenwerking met tandarts, implantoloog of  kaakchirurg zorg draagt voor een perfecte behandeling en vergoeding bij de zorgverzekeraar.

Uw klinisch prothese technicus heeft zich na de opleiding voor tandtechnicus gespecialiseerd in het volledige kunstgebit. De cursus heeft hij gedaan na een opleiding aan de afdeling Orale Functieleer van het Radboud UMC te Nijmegen gegeven. De klinisch prothese technicus behoort tot een nieuwe doelgroep. Binnen de opleiding van de KPT is er nu ook de cursus Specialist Implantologie bijgekomen. De KPT-er heeft er een belangrijke specialisatie bijgekregen die gericht is op het vervaardigen en aanmeten van de implantaat gedragen gebitsprothese samen met zijn implantoloog. De KPT-er vervaardigt in samenwerking met, of in opdracht van de tandarts/implantoloog uw gebitsprothese en deze laatsten verzorgen uiteraard de declaratie.

De tandarts kijkt of u ziekten of afwijkingen heeft aan uw tanden, kiezen, tandvlees of slijmvliezen in de mond. Vervolgens wordt de klinisch prothese technicus ingeschakeld. Tussen beide partijen bestaat een verwijsrelatie, ze maken heldere en concrete afspraken zodat de behandelende personen in kwestie precies weten waar ze aan toe zijn. Na de beoordeling van uw mond zal de KPT-er samen met u een gebitsprothese vervaardigen. De eindcontrole vindt plaats bij de tandarts/implantoloog.

Soms komt het voor dat het ondergebit te los zit omdat uw kaak te ver geslonken is. Wanneer u instemt om in de onderkaak implantaten te laten plaatsen, zal de klinisch protheses technicus u schriftelijk verwijzen naar de tandarts/implantoloog waarmee hij samenwerkt. De tandarts/implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult om de mogelijkheden en eventuele kosten te bespreken. Wanneer de implantaten zijn ingeheeld zal de tandarts/implantoloog u terug verwijzen naar de klinisch prothese technicus. Vanaf dit moment gaat u samen met de KPT-er van start om gezamenlijk een gebitsprothese aan te meten conform uw wensen. De klinisch prothese technicus verzorgt dus het uitneembare deel en de tandarts/implantoloog het vastzittende deel in het kaakbot. Ook bij kroon- en of brugwerk is verwijzing van toepassing.

Steeds meer tandartsen, maar zeker ook patiënten kunnen profiteren van de voordelen en de service die een KPT-er kan bieden. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat de combinatie tandarts/tandtechnicus de beste garantie is voor een goede volledige prothese, bieden wij deze formule aan alle tandartsen.

Steeds meer tandartsen of implantologen, maar ook patiënten, maken gebruik van de voordelen en service die een samenwerkingsverband tussen tandarts/implantoloog en KPT-er te bieden hebben. Wij zijn, net als veel collega KPT-ers van mening dat het beste van beide werelden, kennis & expertise, gecombineerd moet worden in het belang van de patiënt.
Eendracht maakt macht.

Gratis controle van uw kunstgebit

Doordat de kaken geleidelijk slinken, komen de ongemakken van een niet (goed) passend kunstgebit of klikgebit ook geleidelijk.
Lees meer

Reparaties

Indien uw kunstgebit stuk is, wilt u natuurlijk snel geholpen worden. Bij Dentallas Tandtechniek kunnen wij uw kunstgebit veelal dezelfde dag repareren.
Lees meer

Gedeeltelijk kunstgebit

Indien een aantal van uw eigen tanden en/of kiezen verloren is gegaan, komt u in aanmerking voor een gedeeltelijk kunstgebit.
Lees meer

Volledige prothese of kunstgebit

Een volledige prothese of kunstgebit is een hulpmiddel in het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn.
Lees meer

Klikgebit

Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een volledige gebitsprothese die gedragen wordt door twee of meerdere implantaten en is een comfortabelere oplossing dan een loszittend volledig kunstgebit.
Lees meer

Frame-
prothese

Een frameprothese is een uitneembare voorziening voor het vervangen van een gedeelte van uw tanden en/of kiezen en wordt individueel vervaardigd van een metaallegering.
Lees meer

Tanden bleken

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken.
Lees meer

kronen
& bruggen

Een kroon is een kapje dat gemaakt is van metaal en/of porselein, dat individueel vervaardigd is voor uw mondsituatie en een brug is hetzelfde als een kroon, maar omvat meer dan één tand of kies.
Lees meer

Tandheelkundig Centrum Albergen

In onze tandartsenpraktijk staat laagdrempeligheid centraal! Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen, jong en oud, met een fijn gevoel de praktijk in- en uitloopt.
Lees meer

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Onze tandartsenpraktijk is geopend! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl