Gratis controle van uw kunstgebit

Gratis controle van uw kunstgebit

Een gratis controle van uw kunstgebit of klikprothese. Doordat de kaken geleidelijk slinken, komen de ongemakken van een niet (goed) passend kunstgebit of klikgebit ook geleidelijk. Hierdoor gaat u zich naar mate de tijd verstrijkt aanpassen aan een niet goed passende gebitsprothese. Dit kan leiden tot problemen en klachten waarbij u aanvankelijk niet zult denken dat deze worden veroorzaakt door uw oude of een niet goed passende prothese.

Laat uw prothese jaarlijks controleren en voorkom problemen. Het is raadzaam om voor een periodieke controle naar uw behandelaar te gaan. Mocht u bij ons vrijblijvend een afspraak willen maken dan kan dat uiteraard ook, de koffie staat klaar!

Wanneer is een kunstgebit controle aan te bevelen?

  • U heeft weleens moeite met kauwen of praten
  • U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
  • Uw kunstgebit zit los waardoor u niet meer goed durft te eten, praten en lachen
  • Uw gezicht is iets ingevallen
  • Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen zijn geïrriteerd
  • Uw onderkaak is wat verder naar voren gekomen
  • U heeft soms nekklachten
  • Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
  • Het kliksysteem werkt niet tot nauwelijks
  • U gebruikt wel eens kleefpasta’s

Indien één of meerdere van deze situaties op u van toepassing zijn neem dan contact met ons op voor een gratis controle. Uw prothese dient ieder jaar gecontroleerd te worden, wij doen dit kosteloos voor u! Soms zit er een scheurtje in een prothese of is de pasvorm niet meer helemaal goed. Wij kijken uw prothese kosteloos na. Dit is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren of uw kunstgebit nog goed past en functioneert en of dit te verhelpen is.

Mocht uw kunstgebit een nieuwe pasvorm nodig hebben dan heeft u bij ons uw kunstgebit dezelfde dag retour mits van te voren afgesproken. Een reparatie doen wij meestal terwijl u wacht met een kopje koffie.

Wij adviseren om ieder jaar uw gebitsprothese te laten controleren. Dan kunnen problemen worden voorkomen of op tijd worden gesignaleerd en opgelost. Vaak is het nodig om te “rebasen”. Een rebasing is het passend maken van een kunstgebit of klikgebit zodat de pasvorm weer goed aansluit. Hierdoor is het dragen van de prothese weer comfortabeler maar kan er ook minder vuil onder uw kunstgebit of klikgebit komen.

Gratis intakegesprek klikgebit

Heeft u een volledig kunstgebit en bent u geïnteresseerd in een klikgebit op implantaten omdat deze nog vaster dragen dan een normaal kunstgebit. Kom dan langs voor een gratis intakegsprek. Tijdens dit gesprek bekijken we of een klikgebit voor u mogelijk is en of u voor vergoeding door uw verzekering in aanmerking komt. Tevens zullen wij altijd voor u een verwijzing regelen naar onze tandarts/implantoloog. Wij zorgen er graag voor dat u weer zorgeloos kunt eten, praten en lachen.

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Onze tandartsenpraktijk is geopend! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl