Gedeeltelijk kunstgebit

Een gedeeltelijk kunstgebit

Indien een aantal van uw eigen tanden en/of kiezen verloren is gegaan, komt u in aanmerking voor een gedeeltelijk kunstgebit. Zo’n gedeeltelijke prothese of ‘’partiële prothese’’ kan ervoor zorgen dat uw kauwvermogen weer vergroot wordt en dat een mooie glimlach gerealiseerd kan worden. Daarnaast biedt een gedeeltelijk kunstgebit steun aan uw eigen tanden en kiezen, waardoor de kans op verlies van de eigen elementen verkleind wordt.
Een gedeeltelijk kunstgebit kan volledig in eigen huis vervaardigd worden bij Dentallas Tandtechniek door onze specialisten. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van een tandarts door onze tandtechnische specialisten geholpen kunt worden.

Waar wij voor staan:

  • Een goede pasvorm
  • Een optimaal kauwvermogen
  • Esthetisch fraai
  • Kwalitatief hoogwaardige materialen

Stappenplan

Stap 1: Eerste afdruk

De eerste stap voor het maken van een gedeeltelijk kunstgebit is het nemen van een eerste afdruk. Dit staat ook wel bekend als happen. Wanneer deze afdruk genomen is, wordt deze uitgegoten in gips. Vervolgens wordt op dit gipsmodel een op maat gemaakte afdruklepel vervaardigd.

Stap 2: Individuele afdruklepel

Met de individueel op maat gemaakte afdruklepel wordt een precisie afdruk gemaakt van de kaak. Het gipsmodel dat hieruit voortkomt, maakt inzichtelijk waar de uiterste begrenzingen van de kaak en resterende tanden en kiezen lopen, zodat een optimale pasvorm gewaarborgd wordt. Op het verkregen gipsmodel wordt de zogenaamde beetplaat met een waswal gemaakt.

Stap 3: Beetplaat met waswal

Voor een goed functionerende gebitsprothese is het van belang dat de manier van dichtbijten zorgvuldig bepaald wordt. Dit wordt gedaan met behulp van de beetplaat met waswal. Tevens wordt in deze zitting, natuurlijk in samenspraak met u, de vorm en kleur van uw nieuwe tanden en kiezen gekozen. Indien u specifieke wensen heeft met betrekking tot de stand van de tanden en kiezen in uw nieuwe partiële prothese, dan is dit in de meeste gevallen te realiseren. Vanaf dit moment kunnen de tandtechnici van Dentallas Tandtechniek zorgvuldig bezig gaan met het opstellen van uw gedeeltelijke kunstgebit.

Stap 4: Het passen

Het passen van uw nieuwe prothese in was, is een belangrijke stap voor een mooi esthetisch eindresultaat. Om deze reden vragen wij u altijd iemand mee te nemen, zodat ook een naaste de prothese kan beoordelen. Indien gewenst, kan er te allen tijde iets gewijzigd worden. Bij wederzijds goedvinden, wordt het gedeeltelijke kunstgebit omgezet naar kunststof.

Stap 5: Handmatig afwerken en polijsten

Wanneer de partiële prothese is omgezet van was naar kunststof, wordt met veel zorgvuldigheid en aandacht uw nieuwe gedeeltelijke prothese handmatig uitgewerkt en gepolijst. Hier wordt nogmaals gecontroleerd op pasvorm en esthetiek. Alvorens de nieuwe prothese geplaatst wordt, kijken wij nog eenmaal alle punten van aandacht na, middels een intern controlesysteem.

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Onze tandartsenpraktijk is geopend! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl