Volledige prothese of kunstgebit

Volledige prothese, klikgebit of een nieuw kunstgebit

Een volledige prothese of kunstgebit is een hulpmiddel in het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn. Een volledige prothese of kunstgebit ligt los in de mond en valt onder de uitneembare voorzieningen. Een kunstgebit kan geheel in eigen huis vervaardigd worden bij Dentallas Tandtechniek door onze klinisch prothese technicus (kpt’er). Ons team van vijftien specialisten staat voor u klaar om een perfect passende gebitsprothese te vervaardigen. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van een tandarts een volledig kunstgebit, gedeeltelijk kunstgebit of klikgebit bij ons kunt laten aanmeten.

Waar wij voor staan:

  • Een goede pasvorm
  • Een optimaal kauwvermogen
  • Esthetisch fraai
  • Kwalitatief hoogwaardige materialen

Stappenplan

Stap 1: Eerste afdruk

De eerste stap voor het maken van een kunstgebit is het nemen van een eerste afdruk. Dit staat ook wel bekend als happen. Wanneer deze afdruk genomen is, wordt deze uitgegoten in gips. Vervolgens wordt op dit gipsmodel een op maat gemaakte afdruklepel vervaardigd.

Stap 2: Individuele afdruklepel

Met de individueel op maat gemaakte afdruklepel wordt een precisie afdruk gemaakt van de kaak. Het gipsmodel dat hieruit voortkomt, maakt inzichtelijk waar de uiterste begrenzingen van de kaak lopen, zodat een optimale pasvorm gewaarborgd wordt. Op het verkregen gipsmodel wordt de zogenaamde beetplaat met een waswal gemaakt.

Stap 3: Beetplaat met wasmal

Voor een goed functionerend kunstgebit, is het van belang dat de manier van dichtbijten zorgvuldig bepaald wordt. Dit wordt gedaan met behulp van de beetplaat met waswal. Tevens wordt in deze zitting, natuurlijk in samenspraak met u, de vorm en kleur van uw nieuwe tanden en kiezen gekozen. Indien u specifieke wensen heeft met betrekking tot de stand van de tanden in uw nieuwe gebitsprothese, dan is dit in de meeste gevallen te realiseren. Vanaf dit moment kunnen de tandtechnici van Dentallas Tandtechniek zorgvuldig bezig gaan met het opstellen van uw nieuwe kunstgebit.

Stap 4: Het passen

Het passen van uw nieuwe kunstgebit in was, is een belangrijke stap voor een mooi esthetisch eindresultaat. Om deze reden vragen wij u altijd iemand mee te nemen, zodat ook een naaste de prothese kan beoordelen. Indien gewenst, kan er te allen tijde iets gewijzigd worden. Bij wederzijds goedvinden, wordt de gebitsprothese omgezet naar kunststof.

Stap 5: Handmatig afwerken en polijsten

Wanneer het kunstgebit is omgezet van was naar kunststof, wordt met veel zorgvuldigheid en aandacht uw nieuwe gebitsprothese handmatig uitgewerkt en gepolijst. Hier wordt nogmaals gecontroleerd op pasvorm en esthetiek. Alvorens het nieuwe kunstgebit geplaatst wordt, kijken wij nog eenmaal alle punten van aandacht na, middels een intern controlesysteem.

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Onze tandartsenpraktijk is geopend! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl