Klikgebit en implantaten

Klikgebit

Zit uw kunstgebit los en ondervindt u hier hinder van, dan is een implantaatgedragen gebitsprothese wellicht dé oplossing.
Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een volledige gebitsprothese die gedragen wordt door twee of meerdere implantaten en is een comfortabelere oplossing dan een loszittend volledig kunstgebit. Dat komt omdat het niet kan verschuiven in de mond. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat het gebit uitvalt. Tevens is door een klikgebit het gehemelte niet bedekt, waardoor u veel meer proeft en makkelijker eet.

Een implantaatgedragen prothese wordt meestal gemaakt voor mensen die minder kaakbot hebben en waarbij een ‘’normaal’’ kunstgebit niet volstaat. Dat geeft aan dat een klikprothese bij uitstek geschikt is voor mensen die iets beters willen dan het traditionele kunstgebit.

Dentallas beschikt over een zeer uitgebreide database zodat wij op vrijwel ieder implantaatmerk een goed passend klikgebit kunnen vervaardigen.

Kan mijn huidige klikgebit vervangen worden?

Ja. Onze specialisten zijn in staat om uw kunstgebit op implantaten te beoordelen en indien noodzakelijk aan te passen of opnieuw aan te meten. De daarvoor benodigde materialen en technieken hebben wij in eigen huis en op deze manier kunnen wij snel en vakkundig u van dienst zijn voor een nieuw klikgebit. De werkwijze voor het vervaardigen van een klikprothese is in grote lijnen hetzelfde als die van een traditioneel volledig kunstgebit.

Kunstgebit of klikgebit?

Indien u twijfelt tussen een klikprothese en een traditioneel kunstgebit, kunt u het beste vrijblijvend advies vragen aan een van onze specialisten. Als u nog geen implantaten heeft, is er een operatie nodig om deze te plaatsen in de kaak. De mogelijkheid hiertoe hangt af van veel factoren. De tandarts kan samen met u en een van onze specialisten bekijken of uw traditionele kunstgebit vervangen kan worden door een implantaat gedragen gebitsprothese en of dit een juiste keuze is. Daarbij wordt ook advies op maat gegeven over de juiste manier van onderhouden en de vereiste mondhygiëne die daarmee gepaard gaat.

Een klikgebit wordt in de meeste gevallen vergoed door uw verzekering.

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Onze tandartsenpraktijk is geopend! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl