Digitale frames

Een digitale frameprothese van Vitallium

Als tandtechnisch framelaboratorium beschikt Dentallas Tandtechniek over een eigen Cad-Cam afdeling. Door gebruik te maken van de modernste 3D-printers en software van de firma 3Shape, designen wij voor collega laboratoria, tandprothetici en tandartsen desgewenst digitale frames van Vitallium. Het nemen van een afdruk is niet meer nodig, een mondscan is voldoende. Geen mondscanner maar toch een digitaal vervaardigd frame? Ook dit is gewoon mogelijk. Wilt u ook een digitale frameprothese met een uitmuntende pasvorm en perfecte esthetiek, neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de innovatieve mogelijkheden dat ons tandtechnisch framelaboratorium te bieden heeft.

In negen jaar van conventioneel naar digitaal

Dentallas Tandtechniek is al sinds 2011 bezig met het testen van specialistische software om een digitale frameprothese te vervaardigen. Allerhande firma’s, printers en softwarematige mogelijkheden
hebben de revue gepasseerd, echter bereikten wij hiermee nooit de status van een kwaliteitsframe. Zeker niet in vergelijk wanneer het op onze conventionele manier vervaardigd wordt.
Sinds 2020 kunnen we met trots zeggen dat onze “digitale handtekening” nu hetzelfde is als een frame dat op de “ouderwetse” manier is vervaardigd.
Op een digitale frameprothese van Vitallium wordt, door onze zelf ontwikkelde unieke workflow, geen enkele concessie meer gedaan op kwaliteit en esthetiek. Betrouwbaarheid en kwaliteit.

De voordelen

Op het moment dat een .STL bestand op onze server binnenkomt, zullen onze frametechnici
een digitaal model printen. In de Cad-software wordt een digitale frameprothese gedesigned en vervolgens geprint. De voordelen van een digitaal vervaardigd frame zijn een perfecte pasvorm, uitmuntende esthetiek en bijzondere homogeniteit. Verder heeft een digitaal frame extreem exacte diktes van ankers, bars, major- & minorconnectoren waardoor de kans op breuk minder groot wordt.
Bijkomend voordeel is het “digitale transport”. Heeft u eenmaal een .STL gemailt, dan ontvangt u van ons een digitale frameprothese op een geprint model retour.

Mocht u meer informatie willen neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij u helpen of heeft u een vraag?
Neem contact met ons op
Top
Onze tandartsenpraktijk is geopend! Bekijk hier de website: tc-albergen.nl